יום ראשון, 29 ביוני 2014

משחק לחץ באליפות אירופה

בימים אלה מתקיימת אליפות אירופה בברידג'. הנבחרת הפתוחה של ישראל זוכה בינתיים להצלחות. נכון לרגע כתיבת פוסט זה ישראל ממוקמת במקום הרביעי.
לפני מספר דקות צפיתי ביד מעניינת ששיחק דרור פדון. הוא השתמש בטכניקה של משחק לחץ, שהייתה האפשרות היחידה לנסות לבצע Slam שאינו בר ביצוע.



משבצת ההכרזות בצד ימין למעלה מראה רק את המשך ההכרזה. אשלים את ההכרזה מתחילתה:
לאחר Pass של דרום, פדון במערב הכריז 1. לאחר Pass של צפון, הכריז אלון בירמן 1. זו אינה הכרזה טבעית אלא קונבנציית Walsh. משמעות ההכרזה היא טרנספר לסדרה הבאה.

במאמר מוסגר, הקונבנציה הזו מאד נפוצה אצל שחקני הצמרת העולמית. היא כנראה לא מתאימה למרבית השחקנים מהשורה. שחקן ששיחק כבר בנבחרת ישראל, יעץ לי לא להשתמש בה משום שאינה מתאימה לרמתי.

פדון הכריז 1. בירמן הכריז 2. איני יודע מה משמעות ההכרזה, אני מניח שהיא מראה חולשה בסדרה. כך אני מניח גם לגבי הכרזת ה-של פדון. לאחר ההכרזה ה-3 הטבעית של של בירמן, ניסה פדון לעצור ב-3NT עם יד של 4-3-3-3. ה-4 של בירמן מחפש Slam ב-. את ההכרזות האחרונות החל מ-3NT אתם יכולים לראות כבר בתרשים.

ההכרזות הבאות, מראות Controls. שוב פדון ניסה לעצור ב-5NT  שניתן לביצוע. עם יד כל כך חזקה אלון בירמן סגר ל-6, שצריך להיכשל בביצועו. יש מפסיד ב- ומפסיד ב- ואין על מה לזרוק אותם.

פדון שיחק את היד הכי טוב שאפשר. הוא זכה לאחר הובלה ב-J♦ עם ה-K בידו. שיחק את ה-T ל-A בדומם. עכשיו שיחק את ה-3 ל-6 בידו. צפון זכה ב-T. צפון שיחק 9. פדון זכה ב-A  בדומם. הוא שיחק  קטן ל-J בידו. הוא שיחק את ה-A וה-Q  עליהם זרק מהדומם שני קלפי  קטנים. עכשיו שיחק את ה- האחרון מידו.   דרום זרק עליו את ה-9.  

עכשיו התחיל משחק הלחץ כשישחק את קלפי ה- מהדומם.
לצפון נשארו בשלב זה הקלפים הבאים:

J32
Q
T

על ה- הראשון זרק פדון מידו  קטן. צפון זרק את ה-2. כששוחק ה-♣ השני זרק פדון את ה-8. צפון שחשב שה- האחרון אצל שותפו טעה וזרק את ה-T .פדון עבר לידו עם ה-A וה- האחרון הבטיח את ביצוע החוזה.
כמובן שאם צפון זורק את ה-Q לא ניתן לבצע את החוזה.

הערת שוליים
בספרו המומלץ של מרטי ברגן Points Schmoints, הוא ממליץ לנסות להשתמש במשחק לחץ. לטענתו גם כשאין לחץ אמיתי, היריב עלול לטעות. זה בדיוק מה שקרה במשחק של דרור פדון.




יום חמישי, 26 ביוני 2014

כמה מילים על ברידג' ועושר

 וורן באפט. מקור התמונה: ויקיפדיה













כיועץ ומאמן לכלכלת המשפחה אני מייעץ ומאמן משפחות על מנת שהוצאותיהן לא יעלו על הכנסותיהן. ראו דוגמאות בפוסטים: הפרשנית וכל כך פשוט. יש כאלה שאינם זקוקים לייעוץ שלי או של עמיתי למקצוע: המיליארדרים, שכמה שיתאמצו להוציא יותר, קרוב לוודאי שהכנסותיהם יהיו גבוהות מהוצאותיהם.

חלקם הגדול קונה מטוסים פרטיים ויאכטות, בתים וטירות ונע ממסיבת אלפיון עליון אחת לשנייה. 
לא כל המיליארדרים מתנהגים כך. על כמה מאלה המתנהגים אחרת,  קראו בכתבה: העשירים שמעדיפים לנהל חיים פשוטים, בעיתון דה מרקר.

וורן באפט
וורן באפט נוהג לפעמים לפנק את עצמו בסטייק שעולה 85 דולר. כך כתוב בכתבה על העשירים החיים בצניעות בדה-מרקר.
באפט נחשב למשקיע הפרטי הגדול ביותר בעולם ובעבר דורג כשלישי בטבלת האנשים העשירים בעולם. הקשר הישראלי שלו היא רכישת חברת ישקר מסטף ורטהיימר ומבנו איתן.

עשיר יכול לשחק במשחק חברתי מהנה, שאינו כרוך בהוצאה כספית גבוהה. המשחק הוא גם משחק מאתגר מבחינה מחשבתית: זיכרון, ניתוח, קבלת החלטות ועוד.

בהחלט מתאים לעשירים החיים בצניעות (ולא רק להם). וורן באפט הוא גם שחקן ברידג' נלהב.

השותף
בעבר הרחוק היו לי מחלוקות מקצועיות עם השותף של באפט. לא שותף עסקי, אלא שותף (Partner) בברידג'.
במשך שנים ארוכות חלקים גדולים בקהיליית אנשי המחשוב וטכנולוגיית המידע, הלכו עם החזון שלו.

בשנות ה90 ובתחילת שנות ה-2000 הייתי רחוק מלהתלהב ממה שהיה לחברה שלו להציע. לא פעם יעצתי ללקוחותיי ללכת נגד הזרם ולבחור פתרון טוב יותר. מי שמעוניין לקרוא יותר על תפיסת עולמי המקצועית מוזמן לקרוא למשל את הפוסט הבא:

כשהעביר את המושכות ליורשו, קרו דברים לא טובים לחברה. איני יודע האם הוא חי בצניעות או לא (הוא אינו מופיע ברשימה של דה מרקר), אבל הוא תורם חלק גדול מהונו למטרות ראויות.

מדובר בביל גייטס, שדורג לא אחת כראשון ברשימת עשירי העולם.
כמו באפט, גם הוא שחקן ברידג' נלהב.

יום שני, 23 ביוני 2014

קונבנציית Suction - האם היא עם תווית חומה?

קיבלתי התייחסות של דן ישראלי לפוסט הקודם שפרסמתי: האם יש יתרון לקונבנציות המקובלות פחות? הפעם קונבנציית Suction  

האם Suction היא קונבנציית תווית חומה? 
דן ישראלי אומר שSuction אינה קונבנציה עם תווית חומה. בפוסט אכן יש הסבר לא מדויק בהקשר זה.

איני יודע האם אני שחקן ברידג' טוב? מעבר לכך שטוב זה דבר יחסי, שפטו אותי לפי ההישגים שלי ותחליטו.

אני מלמד שנתיים ברידג'. אני מורה טוב. מבחן התוצאה מראה זאת. קראו למשל את הפוסט: ילדי בתי הספר משחקים ברידג'
כנראה שקורס מורים טוב, קורס שחקני תחרויות טוב, כמה ספרים שקראתי, תואר M.A בפסיכולוגיה וניסיון קודם בהוראה והרצאות מספיקים בשביל להיות מורה טוב לברידג'.

הניסיון הקודם כולל הרצאות בקורסים למחשבים במכללות ואוניברסיטאות, הרצאות בנושאי טכנולוגיית מידע בכנסים, הדרכת שחמט בצעירותי ושלוש שנים כעוזר הוראה באוניברסיטה העברית בקורס בסטטיסטיקה

מה שבטוח זה שאיני מומחה לחוקי תחרויות ברידג'. זו הסיבה שצרפתי קישורים לשני מקורות מהימנים בנושא.

האם Suction היא קונבנציה עם תווית חומה?
בפוסט כתבתי שהקונבנציה היא קונבנציה עם תווית חומה "בצורות מסוימות שלה". 
בפסקה הדנה בתווית חומה הוצגו התנאים להפיכת קונבנציה לקונבנציה עם תווית חומה. התנאי הראשון הוא: "הכרזות בין 2 ל-3 אשר יכולה להיות עם יד חלשה (מתחת לחוזק של ידיים ממוצעות: פחות מ-10 נק') ולא מבטיחות אורך בסדרה מסוימת (למעט מולטי והכרזות בגובה 2 המבטיחות אורך באחד המייג'ורים)."

התנאי השני, נוגע אולי יותר לענייננו. התנאי הוא: "הכרזת אוברקול על הכרזה טבעית שלא מבטיח רביעייה בסדרה ידועה (למעט הכרזות NT, הכרזת CUE BID המראה כוח והכרזת CUE BID בקפיצה המבקשת מהשותף עוצר בסדרה)".

להבנתי המוגבלת, קונבנציה המבוססת על הכרזה של Suction גם עם פחות מ-10 נקודות היא עם תווית חומה. 

חיפשתי באתרי אינטרנט התייחסות מפורשת ל-Suction כתווית חומה או לא. לא מצאתי. מצאתי שמקובל לאסור שימוש בה בחלק מהתחרויות משום, ששחקנים מהשורה מתקשים מאד להתמודד איתה.

אשמח אם אלה שמבינים הרבה יותר ממני בחוקי הברידג' יביאו את דעתם כהערה לפוסט זה.   





יום שבת, 21 ביוני 2014

האם יש יתרון לשיטות מקובלות פחות? הפעם קונבנציית Suction



לשיטות הכרזה, סימון והובלה המקובלות פחות יש יתרון על פני שיטות מקובלות יותר. היתרון הוא בכך שרוב השחקנים לא מכירים אותן. כשמדובר בשחקנים טובים פחות, הסיכוי שלהם לטעות גדול יותר. הם צריכים למצוא בכוחות עצמם כיצד להתמודד עם השיטה שהם לא מכירים. לעומת זאת כאשר מדובר בשיטה מוכרת, שהם שיחקו נגדה פעמים רבות, הם כבר רכשו ניסיון (לפעמים מר) וידע ויודעים טוב יותר להתמודד איתה. 

ניקח לדוגמה את שיטת הסימון UDCA. כנראה שאין לה יתרון משמעותי בהשוואה לשיטת הסימון האיטלקית ולשיטת הסימון גבוה-נמוך (גבוה מעודד).
כנראה שאין לה גם חיסרון משמעותי בהשוואה לשתי השיטות המקובלות יותר.
היא מוכרת פחות ולכן אני מעדיף אותה.

אל תרוצו לאמץ את כל השיטות הנפוצות פחות. בחלק מהמקרים הסיבה שהן אינן נפוצות היא, שהן פחות טובות מהשיטות הנפוצות. רוצים דוגמה? קראו: שיעור פרטי לירושלמים: איך לא להכריז Slam?

הפוסט הזה הוא על קונבנציה מוכרת פחות בשם Suction. אני לא משחק אותה אבל פעמיים בימי חיי (עד היום) שיחקו אותה נגדי. אחת הסיבות שאיני משחק קונבנציה זו היא שהקונבנציה, בצורות מסוימות שלה, היא קונבנציה עם תווית חומה.
בשתי הפסקאות הבאות נסביר את הקונבנציה ומה זו תווית חומה (באנגלית: Brown Sticker).

Suction
הכרזת Overcall של סדרה אחרי פתיחה של 1NT מבטיחה את אחד משני הדברים הבאים:
1. אורך בסדרה שאחרי הסדרה שהוכרזה. 5-6 קלפים לפחות.
2. אורך בכל אחת משתי הסדרות הבאות אחרי הסדרה בסעיף 1. אורך פירושו 4-5 במצב ירוק (היריבים פגיעים ומכריזי הקונבנציה לא) או 5-5 במצב פגיע. יש גם כאלה שמכריזים כך עם 4-4 אבל זה נחשב למסוכן.
אם ההכרזה היא במצב שבו מתארים שתי סדרות היא מחיבת כוח בסדרות אלה. בכל מקרה, היא שוללת אורך בסדרה הראשונה שהוכרזה. בדרך כלל, אין למכריז כוח בסדרה זו. 

משמעות הכרזת 2:
אורך ב- או אורך ב- ואורך ב-♠.

משמעות הכרזת 2:  
אורך ב- או אורך ב- ואורך ב-. 

משמעות הכרזת 2:  
אורך ב- או אורך ב- ואורך ב-. 

משמעות הכרזת 2:  
אורך ב- או אורך ב- ואורך ב-. 

שותפו של האוברקולר מכריז את הסדרה הבאה, למשל: 2 אחרי  2. אם לאוברקולר זו סדרתו של האוברקולר הוא יכריז Pass. אם יש לו אורך בשתי הסדרות הבאות יכריז את הנמוכה מביניהן, למשל: לאחר 2 אחרי 2, יכריז 3.

תווית חומה
חלק מהקונבנציות בברידג' נכנסו לקטגוריה של תווית חומה.
קבוצה זו של הכרזות מתייחסת להכרזות המתאימות לאחד מהתנאים הבאים ואינן שיטות להגנה לאחר פתיחה חזקה ומלאכותית:

1) הכרזות בין 2 ל-3 אשר יכולה להיות עם יד חלשה (מתחת לחוזק של ידיים ממוצעות: פחות מ-10 נק') ולא מבטיחות אורך בסדרה מסוימת (למעט מולטי והכרזות בגובה 2 המבטיחות אורך באחד המייג'ורים). 

2) הכרזת אוברקול על הכרזה טבעית שלא מבטיח רביעייה בסדרה ידועה (למעט הכרזות NT, הכרזת CUE BID המראה כוח והכרזת CUE BID בקפיצה המבקשת מהשותף עוצר בסדרה).

3) הכרזה בגובה 2 או 3 המבטיחה שתי סדרות שאחת מהן יכולה להיות עם 3 קלפים או פחות.

4) הכרזות "פסיכיות" שנכללות בשיטה.

בדוגמה של קונבנציית Suction, ההכרזה של 2 לאחר הכרזה של 1NT, המבטיחה ♦ או את  סדרות המייג'ור, תהיה חייבת להיות לא חלשה (כי ההכרזה לא מבטיחה אורך בצבע מסוים).

אלה המעוניינים לקרוא יותר על תווית חומה מוזמנים לקרוא את ההסבר של אילן שזיפי. לקישור להסבר לחצו כאן.

אלה המעוניינים להרחיב יותר ולקרוא גם באתר של התאגדות הברידג' העולמית יכולים לעשות זאת באמצעות הקישור הבא:
WBF System Policy

Suction בתחרות ארצית במועדון ירושלים ב-20.6.14.
הכרוז ביד הזו הוא אודי פרידלנדר, מבכירי השחקנים בארץ.


לאחר שפרידלנדר, שישב במזרח, הכריז Pass, פתחתי 1NT. מערב הכריז 2. ההסבר שקיבלנו התאים לקונבנציית Suction. כפי שאתם רואים, למערב דווקא היה כוח בסדרת ה- שהוכרזה על ידו. הוא עשה זאת במצב פגיע עם 5-4 בסדרות המייג'ור וללא מספיק כוח בסדרת ה-♠ בה היו לו 4 קלפים בלבד. לאחר Pass של שותפי הכריז פרידלנדר 2. הסיבה: כשלו יש חמישה קלפים ב- ולכרוז לפחות שניים, הסיכוי לאורך ב- אצל השותף נמוך. לפיכך הוא הכריז מיד את המייג'ור הארוך שלו כדי לסגור מיד ולהפריע ליריבים. ההסבר שניתן היה PASS OR CORRECT. אם לשותף יש בכל זאת 5-6 קלפים ב-, הוא יתקן ל-3. חוזה לא רע עם התאמה של 10 או 11 קלפים בשליט. אם אין לו אורך ב-, צריכים להיות לו חמישה קלפים ב-.  

פרידלנדר היה הכרוז בחוזה של 2, לאחר שלוש הכרזות Pass.
במקרה הנוכחי עם 4 קלפים ב-, שה-J הוא הבכיר שבהם, ההגנה זוכה בשלוש לקיחות בשליט בחוזה בסדרה זו.

הנחתי שסדרת ה- היא הסדרה בה יש לי סיכוי למצוא כוח אצל שותפי. 
הובלתי ב-2 ולא בהובלה הטבעית של J.
זה היה ההבדל בין ביצוע החוזה לבין נפילה פעם אחת. הכרוז שחשב שאני מחזיק ב-K♣, שיחק את ה-Q וניר זכה ב-K. 

לאחר הובלה ב-J הכרוז מכסה ב-Q וה-K זוכה, אבל אז ה-T "יושב" בעקיפה לכיוון ה-9 של מערב.



יום שלישי, 17 ביוני 2014

גאייר הלגמו וה-Intra-Finesse




שני פוסטים בבלוג זה עסקו בידיים ששיחק או הכריז גאייר הלגמו. הלגמו, שחקנה הנורווגי לשעבר של נבחרת מונאקו, נחשב לאחד מטובי השחקנים בעולם, אם לא הטוב שבהם.


 בפוסט: ישר מהמכבש: הלגמו ב-Bermuda Bowl בבאלי, הצטיין הלגמו בהכרזה. 
הפוסט: יד השנה 2011: הלגמו במיטבו, מתאר משחק יוצא דופן של הלגמו, עליו זכה בפרס על היד השנה מטעם The  International Bridge Press Association

מסתבר שהיד משנת 2011, אינה היד היחידה בה זכה הלגמו בפרס על משחקו. פוסט זה עוסק ביד עליה זכה הלגמו בפרס על המשחק הטוב ביותר בשנת 1997, מטעם הירחון הצרפתי Le Bridgeur

Intra-Finesse


Intra-Finesse היא טכניקה נדירה של עקיפה (Finesse). היא מתבצעת במצב בו חסרים לכרוז שלושה מחמשת הקלפים הגבוהים: 
A, K, Q, J, T. המהלך הראשון הוא לשחק קלף קטן לכיוון קלף קטן מאותם חמשת קלפים. רק לאחר שהיריב זוכה מבצעים עקיפה.

הדוגמה להלן מסבירה את הטכניקה.




   A854    
       

N
                                                       
          KT3   W       E      J2              
                                   

                                                 
               S              

       Q976   
       
הכרוז בצפון זכה בידו בסדרה אחרת. הוא מנסה לזכות בכמה שיותר לקיחות בסדרת ה-.

הוא משחק קלף קטן לכיוון ה-9. מערב זוכה באמצעות ה-T. כשהכרוז זוכה בדומם באמצעות קלף בסדרה אחרת, הוא משחק את ה-Q.
אם מערב יכסה ב-K ישחק הכרוז את ה-A שיפיל את ה-J. אם ישחק נמוך הכרוז ישחק נמוך לעקיפה.
ההגנה תזכה רק בלקיחה אחת בסדרה.

שימו לב שלו היה הכרוז משחק את ה-A מידו, ההגנה הייתה זוכה בשתי לקיחות בסדרה. 
לו היה משחק את ה-Q מהדומם, מערב מכסה ב-K וההגנה זוכה בשתי לקיחות בסדרה.


כיצד שיחק הלגמו?


ביד שלהלן הלגמו ישב בדרום. שותפו קפלן בצפון. כולם היו פגיעים.


מערב הוביל ב-K. שנחתך ביד הכרוז. הלגמו שיחק 2♠ מידו. מערב שיחק את ה-4 ומהדומם שוחק ה-7. מזרח זכה ב-T.
מזרח המשיך ב-5
כאן בא מהלך מבריק של הלגמו: הוא שיחק את ה-6 מידו !!!! 
ה-9 בדומם זכה בלקיחה. לאחר שמשך סיבוב אחד של שליט, וזרק מפסיד ב- מהדומם על ה- האחרון וביצע את החוזה.

מה קורה אם מזרח משחק  במקום ה-5?


הכרוז זוכה ב-A שבידו. משחק  ל-K בדומם. הוא משחק את ה-9  לעקיפה. אם מזרח מכסה ב -J הוא זוכה ב-K ומשחק ♠ לעקיפה ל-6
מזרח נותר חסר אונים:
אם יכסה ב-Q יזכה הכרוז ב-A וב-6 עליו הוא זורק מפסיד ב- מהדומם ומבצע את החוזה.
אם לא יכסה, העקיפה תצליח ושוב יבוצע החוזה כשהכרוז זורק מהדומם מפסיד ב-על ה- האחרון מידו. 


איך ידע הלגמו שה-9 כנראה גבוה?

 
הוא הניח שבחוזה של Slam קטן, שביצועו מחייב 12 לקיחות, מערב לא היה מעכב Q או J והיה זוכה בלקיחה הראשונה. לפיכך קרוב לוודאי שגם ה-Q וגם ה-J בסדרת ה- בידי מזרח.

הערת שוליים

שימו לב שללא שימוש בטכניקה של Intra-Finess לא ניתן לבצע את החוזה. 
הכרוז עובר לדומם באמצעות ה-K. הוא משחק את ה-9  לעקיפה.  מזרח מכסה עם ה-T הכרוז זוכה ב-K ועובר לדומם עם . כשהוא משחק את ה-7 מהדומם מזרח מזרח לא מכסה ומשחק את ה-5.

אם הכרוז משחק את ה-2 לעקיפה, מערב זוכה ב-8. הכרוז יוכל לזכות ב-A ולחתוך את ה-6♠ אבל יפסיד לקיחה ב-.
ההגנה זוכה בלקיחה אחת ב-  ובלקיחה אחת ב- ומפילה את החוזה.

אם הכרוז זוכה ב-A, הוא מפסיד לקיחה ל-J של מזרח. מזרח מחזיק עדיין את ה-Q ולכן שוב הכרוז נאלץ לחתוך את ה- האחרון בדומם. הוא אינו יכול לזרוק ולכן גם במקרה זה ההגנה זוכה  בלקיחה אחת ב-  ובלקיחה אחת ב- ומפילה את החוזה.  






יום שבת, 14 ביוני 2014

למי מיועדים פוסטים בבלוג זה?



בפוסט זה אסביר למי מיועדים פוסטים בבלוג זה. לא כל הפוסטים מתאימים לאותה אוכלוסייה. שיטת הסיווג של הפוסטים, עליה אחזור גם בפוסט זה, תבהיר לכם, האם הפוסט שאתם קוראים מיועד לכם.
אנסה לסווג קוראים פוטנציאליים וליחס לכל סוג קוראים את הפוסטים הרלבנטיים להם.

מומחים
שחקנים מומחים הם שחקנים ברמה גבוהה מאד. רמתם גבוהה מרמתי. הם לא קהל היעד הטבעי של בלוג זה ולכן לא ייעדתי פוסטים לקבוצה זו. 

למומחים עשויים להתאים פוסטים המיועדים לשחקנים ברמה גבוהה. חלק מהפוסטים המיועדים לשחקנים ברמה גבוהה, אולי לא יעניינו אותם, משום שלא יחדשו להם דבר.

למרות זאת יש פוסטים, המתאימים גם למומחים. קיבלתי כבר פידבק חיובי ממומחים ברמה גבוהה על פוסטים מסוימים.

דוגמה לפוסט
הפוסט: יד השנה 2011: הלגמו במיטבו
אין ספק שגם מומחה יכול להנות או ללמוד מתוכנו של פוסט זה. בפוסט מתוארת יד ששיחק גאייר הלגמו, שלדעת רבים הוא השחקן הטוב בעולם. הלגמו שיחק את היד באופן טוב במיוחד וביצע Slam  גדול. בשולחן השני בתחרות קבוצות נכשלו בביצועו.
בגלל הביצוע המבריק, היד נבחרה כיד השנה בשנת 2011.
המומחה יכול לחשוב שכתבתי רע, כתבתי בינוני או כתבתי טוב, אבל אין ספק ביחס לאיכותו הגבוהה של התוכן. 

שחקנים ברמה גבוהה

רמה גבוהה, רמה בינונית, מתחילים








רמה גבוהה
רמה גבוהה, רמה בינונית







פוסטים המסומנים כמתואר באיורים מעל שורה זו, מתאימים לשחקנים ברמה גבוהה. 
הריבוע האדום מגדיר את הפוסט כפוסט המתאים לשחקנים ברמה גבוהה. צבעים נוספים מתאימים לשחקנים ברמות אחרות. 
אם בנוסף לאדום מופיעים צבעים אחרים, המשמעות היא שלא נדרש ידע, שסביר שאין לשחקנים ברמות אחרות.

מתחילים יכולים לקרוא פוסטים כאלה, החשש הוא שבגלל שחסר להם ידע הם יתקשו בהבנה או גרוע מזה יבינו לא נכון.

דוגמה לפוסט
הפוסט: המחלוקת הידועה פחות בשיטת ההכרזה 2 על 1 מחייבת למשחק מלא  
הרבה שחקנים מתחילים לא שמעו על השיטה: 2 על 1 מחייבת למשחק מלא. גם אם הם שמעו עליה, רובם אינם משחקים אותה. קרוב לוודאי שגם המעטים מביניהם שאולי משחקים אותה, לא משחקים אותה כפי שצריך. 
כנראה שהם יתקשו להבין את הדקויות של מחלוקות בין מומחים, שמבינים את השיטה על בוריה.

שחקנים ברמה בינונית

רמה בינונית, מתחילים
רמה בינונית



רמה גבוהה, רמה בינונית
רמה גבוהה, רמה בינונית, מתחילים


פוסטים המסומנים כמתואר באיורים מעל שורה זו, מתאימים לשחקנים ברמה בינונית. 
הריבוע הצהוב מגדיר את הפוסט כפוסט המתאים לשחקנים ברמה בינונית. צבעים נוספים ביחד עם הצהוב, מתאימים גם לשחקנים ברמות אחרות. 

המושג שחקנים בינוניים מתייחס לשחקנים, המשחקים בתחרויות מקומיות במועדונים ולפעמים גם בתחרויות ארציות או לשחקנים ברמה דומה המשחקים במסגרות לא תחרותיות.

דוגמה לפוסט
הפוסט: יד השנה 2011: הלגמו במיטבו, שהוצג כמתאים לשחקנים מומחים, מתאים גם לשחקנים בינוניים.
קרוב לוודאי שביצוע החוזה בידיים פתוחות בחלוקה של 3-0 בשליט (אני מציע לקוראים להתנסות בו) לא יהווה אתגר למומחים. אין לי ספק, שיש שחקנים בינוניים, שניסו לבצע את החוזה בידיים פתוחות ולא הצליחו.

אחרי שהם לא הצליחו הם הבינו את הגאוניות של הלגמו, שביצע את החוזה בידיים סגורות (ראה רק את הדומם ואת הקלפים שבידו).  


שחקנים מתחילים

מתחילים

רמה בינונית, מתחילים

רמה גבוהה, רמה בינונית, מתחילים


ריבוע ירוק, כמתואר באיורים לעיל הוא תנאי הכרחי להתאמת פוסט לשחקנים מתחילים. הם יכולים לקרוא גם פוסטים שמופיעים בהם ריבועים נוספים לצד הריבוע הירוק.

כמובן ששחקנים ברמה גבוהה יכולים לקרוא פוסטים המיועדים לשחקנים מתחילים. הם יבינו את מה שכתוב, אבל עלולים להשתעמם: כנראה שלא אחדש להם דבר.

דוגמה לפוסט
הפוסט: שיאים לא חשובים מציג אירוע פיקנטי של זכייה בשבע לקיחות בשליט עם שבעה קלפים בסדרת השליט בדומם ובידי ככרוז.  
הסיבה: ההגנה לא הובילה הובלה פסיבית בשליט ולא שיחקה שליט כשזכתה בלקיחות. קרוב לוודאי, שאחרי מהלך ההכרזה הזה לא רק שחקנים ברמה גבוהה היו מובילים בשליט: גם מרבית השחקנים מן השורה היו עושים את זה.

אחרי ששחקנים מן השורה היו רואים את הדומם, הייתי מופתע מאד אם לא היו מובילים בשליט בכל פעם שהיו זוכים בלקיחה.

כששלושת הריבועים מופיעים זה לצד זה
זה מה שקורה בפוסט הנוכחי. מופיעים ריבוע אדום, ריבוע צהוב וריבוע ירוק.
המשמעות היא שהפוסט אינו מכיל חומר קשה להבנה. זה יכול להיות פוסט עם סיפור מעניין, פוסט עם מידע כללי או פוסט שאינו מחייב מיומנות טכנית או ידע מעבר לידע בסיסי.

איתור פוסטים המתאימים לכם
בעתיד הקרוב אני מתכוון להוסיף מילת מפתח שתתאר למי מיועד הפוסט. כך למשל שחקן ברמה בינונית יוכל לחפש פוסטים המתאימים לו באמצעות אותה מילת חיפוש. 
כאשר זה יקרה אעדכן אתכם.