בפוסט צעדים ראשונים בהגנה: הובלה נגד חוזה עם שליט, הסברתי על ההבדל בין מקורות ללקיחות בחוזה ללא שליט לבין המקורות ללקיחות בחוזה עם שליט.
בחוזה ללא שליט פיתוח סדרה ארוכה הוא מקור חשוב ללקיחות. לכן נוביל בקלף רביעי מלמעלה מתחת לתמונה או מתחת לשתי תמונות.
בחוזה עם שליט המקורות העיקריים ללקיחות הם קלפים גבוהים וחיתוכים בקלפי שליט.
הבדל זה במקורות ללקיחות עשוי להכתיב הובלה שונה. בחוזה עם שליט לרוב לא נוביל ברביעי מלמעלה מתחת למכובד או שניים בסדרה שאינה סדרת השליט. אם אין ברירה נוביל מתחת ל-Q.
לעולם אל תובילו מתחת ל-K או ל-A.
מדוע לא מובילים מתחת ל-K או מתחת ל-A?
ברוב המקרים לכרוז ולדומם יש יותר נקודות מאשר למגנים. אם נוביל מתחת ל-K או מתחת ל-A סביר שהם יזכו בלקיחה. לפעמים הם יזכו בקלף נכבד. לפעמים הם יזכו ב-8 או ב-9 או ב-7.האם תספיקו לזכות בלקיחה הבאה בקלף הגבוה שלכם? ספק גדול. יכול להיות שהכרוז יחתוך בידו או בדומם משום שיש לו קוצר בסדרה.
.
יכול להיות שיש לו כוח ואורך בסדרה צדדית אחרת ואחרי שיזכה בלקיחה, אחרי ההובלה שלכם, ימשוך את כל השליטים של המגנים ואז את הקלפים בסדרה הארוכה שלו. עליהם יזרוק את הקלפים המפסידים בסדרה בה הובלתם ויחתוך את הקלף הגבוה שלכם.
מדוע הובלה מתחת ל-K במקרים רבים גרועה יותר?
בהרבה מקרים התנדבתם לסדר עקיפה לכרוז שה-K הוא הקלף הגבוה היחיד שחסר לו. את ה-A קשה יותר לעקוף.אגב, גם את ה-A אפשר לפעמים לעקוף בעקיפת חיתוך. הובלתם מתחת ל-A . בדומם יש קלף יחיד בסדרה בה הובלתם והקלף הוא ה-T. לכרוז יש KQJ2. הוא זוכה בדומם. מושך שליטים כשהאחרון בידו ואז משחק את ה-K. אם תכסו ב-A יחתוך. אם לא יריץ את הקלף ויזרוק עליו מפסיד בסדרה אחרת.
ההובלה ב-K גרועה יותר משום שההסתברות לעקיפת חיתוך נמוכה יותר מאשר ההסתברות לעקיפה רגילה.
חריג ראשון לכלל: ג'ורג'ו בלאדונה
אם תלמיד יגיד לי ששמו ג'ורג'ו בלאדונה, אגיד לו אחריג אותו מהכלל שלא להוביל מתחת ל-K.ג'ורג'ו בלאדונה, שנפטר בשנת 1995, אינו תלמיד. הוא אחד מגדולי שחקני הברידג' בכל הזמנים. הוא היה אולי הטוב שבשחקני הקבוצה הכחולה.
הקבוצה הכחולה היא נבחרת איטליה בשנות ה-50 עד ה-70 שרבים חושבים שהיא הייתה קבוצת הברידג' הטובה בכל הזמנים.
המחשבה הזו מבוססת על הכמות הסיטונאית של אליפויות עולם ואליפויות אירופה שהקבוצה הזו גרפה.
ג'ורג'ו בלאדונה כן שיחק את ה-4♥ מתחת ל-K♥ בדומם, המגנים, שאחד מהם החזיק בידו את ה-A♥ וחברו את ה-Q♥, לא היו יכולים להפיל את הכרוז בחוזה של ♠4, שלו בלאדונה היה בוחר בדרך משחק אחרת היו מצליחים להפיל.
לטכניקה הזו קוראים Belladonna Coup.
זו אינה טכניקה פשוטה. זו גם אינה טכניקה שמתאימה לתלמידים שעושים צעדים ראשונים בברידג'.
חריג שני כשהובלתי מתחת ל-A
בתחרות סימולטנית ארצית בשנת 2014. משכתי את ה-A♦ בהגנה נגד חוזה של ♠4. כשראיתי שלאחד היריבים יש קלף יחיד בסדרה זו, הובלתי מתחת ל-A♣.
ניתחתי היטב את המצב על פי ההכרזה ועל פי קלפי הדומם והקלפים בידי. הבנתי שהסיכוי היחיד שלי להפיל את החוזה הוא שה-Q♣ אצל השותף שלי והכרוז, ישיב אחריי, לא ישחק את ה-K♣ מידו. בדומם היו רק שני קלפים בסדרה זו.
בהחלט ייתכן ששחקן ברמה גבוהה לא היה מעכב את ה-K♣ והיה מבצע את החוזה.
היריב שלי לא האמין ששיחקתי מתחת ל-A♣ ועיכב את ה-K♣. למזלי, השותף החזיק ב-Q♣.
הזכייה בלקיחה הזו הפילה את החוזה.
גם את מה שאני עשיתי אני לא ממליץ לתלמידים לעשות. למעט המקרים בהם יש להם יכולת ניתוח מעולה המאפשרת להם להסיק את המסקנות שאני הסקתי.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה