על ממציאי הקונבנציה
השחקן האמריקאי Mike Cappelletti לא היה היחיד שפיתח את הקונבנציה. גם שחקן אמריקאי נוסף, Fred Hamilton ושחקן בריטי בשם Julian Pottage (באחד המאמרים מופיע שמו בטעות כ- John F. Pottage), פיתחו את התפיסה של הקונבנציה.
בבריטניה קוראים לקונבנציה Pottage. בארצות הברית קוראים לה לפעמים Cappelletti, לפעמים Hamilton ולפעמים משתמשים בשמות שני השחקנים.
Mike Cappelletti
Cappelletti נולד בשנת 1938 ונפטר בשנת 2013. למרות שהיה משפטן במשרד המשפטים האמריקאי, הוא ידוע בעיקר כשחקן ברידג' וכשחקן פוקר. הוא כתב מספר ספרים על פוקר. הוא גם כתב טור משלו בעיתון פוקר ידוע.
הישגו הבולט ביותר בברידג' הייתה זכייה במדליית ארד באליפות העולם לקבוצות מעורבות בשנת 1974.
לפרטים נוספים קראו את הערך בויקיפדיה באנגלית.
Fred Hamilton
המילטון נולד בשנת 1936. אביו היה מרצה באוניברסיטת מישיגן. כשחקן נבחרת ארצות הברית זכה בשנת 1976 ב-Bermuda Bowl כשנבחרת ארצות הברית מנצחת את הקבוצה הכחולה האגדית של איטליה. הוא זכה בתחרויות היוקרתיות של אליפויות צפון אמריקה, כגון: Reisinger, Vanderbilt ו-Spingold ובתחרות היוקרתית של Cavendish. המילטון היה שחקן ברידג' מקצועני ומורה לברידג'. לפרטים נוספים לחצו כאן.
Pottage נולד בשנת 1962. הוא למד מתמטיקה באוניברסיטת קיימברידג'. הוא שחקן ברידג', כותב על ברידג' ומורה לברידג'. הוא אוסף בעיות ברידג'.
לפרטים נוספים קראו את הערך בויקיפדיה באנגלית.
Julian Pottage
Pottage נולד בשנת 1962. הוא למד מתמטיקה באוניברסיטת קיימברידג'. הוא שחקן ברידג', כותב על ברידג' ומורה לברידג'. הוא אוסף בעיות ברידג'.
לפרטים נוספים קראו את הערך בויקיפדיה באנגלית.
כשהמתערב מתערב אחרי שקרא Pass
ברוב ההתייחסויות למוסכמה זו, שאני מכיר, סדר ההכרזה הוא שחקן פותח 1NT היריב שאחריו מתערב בהכרזה. יש גם התייחסות, זהה מבחינת ההכרזה של המתערב, במצב בו לאחר פתיחת 1NT ושתי קריאות Pass מתערב השחקן במושב הרביעי.
בפוסט זה אתייחס למצב בו שחקן פתח בקריאת Pass. היריב שאחריו הכריז 1NT. לאחר שתי קריאות Pass השחקן במושב הראשון מחליט להתערב במכרז.
האם המצב וההכרזה זהים למצב בו זו ההכרזה הראשונה של אותו שחקן?
התשובה כמובן שלילית. להלן מספר הבדלים:
1. שחקן שמתערב בהכרזה הראשונה מבטיח יד דו-סדרתית או יד עם אורך בסדרה אחת עם עד 14 נקודות.
לשחקן שמתערב בהכרזת ה-Rebid לא יכולות להיות 12 נקודות או יותר. לו היו לו 12 נקודות או יותר היה פותח ולא קורא Pass. שימו לב שגם עם 10 נקודות ועם יד דו סדרתית של 5-5 הוא היה פותח לפי חוק ה-20.
2. עם שישייה מספיק יפה בסדרת מייג'ור פותחים בהכרזת הפרעה בגובה 2. זו יכולה להיות הכרזת Weak two. זו יכולה להיות גם הכרזת ♦2 Multi.
3. שחקנים שמשחקים ♦2 Multi מנצלים את ההכרזות של ♥2 ושל ♠2 על מנת להראות יד של 5-5 בסדרת המייג'ור המוכרזת ובסדרת מיינור לא ידועה.
המסקנה היא שידו של המתערב בהכרזת Rebid תהיה בהרבה מקרים חלשה יותר מידו של מתערב שזו הכרזתו הראשונה.
ממסקנה זו נובע שגם אופן ההכרזה יהיה שונה.
הכרזת כפל
ברור שלשחקן שקרא Pass בהכרזתו הראשונה אין יד מאוזנת עם 15-18 נקודות ולכן ניתן להשתמש בהכרזת הכפל לצורך אחר.
במצב זה הכרזת כפל מבטיחה שישייה ב-♣ או יד דו סדרתית בסדרות האדומות.
שותפו מכריז אוטומטית ♣2. המתערב יקרא Pass במקרה שיש לו אורך בסדרת ה-♣. במקרה שיש למתערב שתי חמישיות בסדרות האדומות הוא מכריז ♦2. זוהי הכרזת Pass or Correct. אם שותפו מעדיף לשחק ♥2 הוא יתקן.
יתרון בולט של שימוש בהכרזת כפל הוא היכולת לעצור בגובה 2 עם שישה קלפים ב-♣ במקום בגובה 3 על פי התנהלות הקונבנציה ללא קריאת Pass במושב הראשון.
הכרזות אחרות
כל ההכרזות האחרות, למעט הכרזת ♥2, שומרות על משמעותן המקורית.
הכרזת ♥2 מבטיחה יד דו-סדרתית ב-♥ וב-♣.
לא ידוע לי אם מדובר באותו אדם אבל לבריטי המפורסם (בשביל שחקן ברידג לפחות) שמקוראים לו פוטאג׳ קוראים יוליאן לא ג׳ון.
השבמחקhttps://en.wikipedia.org/wiki/Julian_Pottage
נצר תודה, את השם השגוי ג'ון מצאתי בקישור הבא http://youth.worldbridge.org/cappelletti-convention/ אתקן.
מחק