בבלוג זה כתבתי סדרת פוסטים על סימונים בברידג'. בפוסט האחרון בסדרה סימונים שלא היכרתם, ריכזתי קישורים לכל יתר הפוסטים בסדרה. המשותף בין מרבית הסימונים בסדרה המסמנים Attitude הוא שהם מסמנים Attitude המתייחס ללקיחה הנוכחית.
Smith Echo שונה מהסימונים האחרים בכך שהוא מסמן Attitude המתייחס ללקיחה הקודמת.
שלא במפתיע, שם משפחתו של אחד משני האנשים המוזכרים כממציאי השיטה הוא Smith. זהו שחקן ברידג' בריטי בשם .I.G Smith. יש המזהים אותו עם קצין בריטי בכיר בשם זה. דורותי היידן-טרסקוט מציגה את הקונבנציה בספרה וטוענת שהיא שינתה קונבנציה שהוצגה לה על ידי שחקן בריטי בשם T.R.H Lyons.
שימוש ב-Smith Echo נפוץ אצל שחקנים מומחים.
מתי וכיצד משתמשים ב-Smith Echo?
השימוש בקונבנציה זו הוא כנגד חוזים ללא שליט. משתמשים בה רק בהתייחס לסדרה הראשונה בה הוביל מגן.היריב זכה בלקיחה הראשונה ומשחק סדרה אחרת ללקיחה השנייה.
כששותפו של המגן שהוביל משחק קלף גבוה הוא מסמן שהוא מעוניין בהמשך בסדרה בה הוביל שותפו בלקיחה הראשונה.
כששותפו של המגן שהוביל משחק קלף נמוך הוא מסמן שהוא לא מעוניין בהמשך בסדרה בה הוביל שותפו בלקיחה הראשונה.
דוגמה
אשתמש בדוגמה הקלסית של I.G. Smith. עצמו המופיעה במספר אתרי אינטרנט.כנגד חוזה של 3NT מדרום הוביל מערב ב-7♥. זוהי הובלה מהרביעי מלמעלה כשהוא מחזיק ב-AT872♥. בדומם יש 53♥. מזרח מכסה ב-J♥ והכרוז זוכה ב-K♥.
למערב יש כניסה ליד עם ה-K♣ כשה-A♣ נמצא בדרום. דרום משחק ♦ לכיוון ה-K♦ בדומם יש AK74♦. מערב מחזיק ב-963♦.
כשמזרח מעוניין בהמשך ב-♥
כשמזרח מחזיק QJ4♥ אין ספק שהוא מעוניין בהמשך בסדרה.אם מזרח ומערב משתמשים בקונבנציית Smith Echo, אז מזרח ישחק את ה-9♦. הקלף הגבוה מסמן שהוא מעוניין בהמשך ב-♥. כשמערב יזכה ב-K♣ הוא ידע להמשיך ב-2♥. מזרח יזכה ב-Q♥ הוא ישחק את ה-4♥ אל ה-T♥ של שותפו וההגנה תזכה ב-4 לקיחות ב-♥ להפלת החוזה.
שימו לב, שאם מערב לא ידע לחזור ב-2♥, ויזכה ב-A♥ וימשיך ב-♥ נוסף מזרח יזכה ב-Q♥ ותיווצר חסימה משום שלא יהיה לו קלף נוסף ב-♥. ההגנה תזכה בשתי לקיחות בלבד בסדרת ה-♥.
כשמזרח אינו מעוניין בהמשך ב-♥
מזרח מחזיק J64♥. הכרוז מחזיק גם ב-Q♥. מזרח אינו מעוניין בהמשך ב-♥ קטן. מזרח משחק את ה-3♦.Reverse Smith Echo
ההבדל בין Reverse Smith Echo לבין Smith Echo הוא אנלוגי להבדל בין UDCA לבין שיטת הסימון הסטנדרטית גבוה-נמוך. ההבדל בין Smith Echo לסוגיו לבין הסימונים הרגילים הוא שסימון
ה-Attitude מתייחס ללקיחה הקודמת.
קלף קטן בלקיחה השנייה מסמן העדפה לחזרה בסדרה ששוחקה בלקיחה הראשונה.
מי שמשחק Reverse Smith Echo ישחק את ה-3♦ כשהוא מחזיק ב-QJ4♥. הוא ישחק את ה-9♦ כשהוא מחזיק את ה-J64♥.
על מה מוותרים כאשר משתמשים ב-Smith Echo
שיטת סימון עשויה להיות כרוכה בוויתור על משהו. כשמשתמשים ב-Smith Echo מוותרים על סימון Count בסדרה שאותה שיחק היריב. להערכתי, היכולת לפתח נכון את הסדרה הארוכה של המגנים שווה את המחיר של ויתור על Count.
לארי כהן חושב שישנם מצבים בהם חשוב להראות Count ולוותר על Smith Echo.
זה אולי מתאים לשחקנים מומחים המתואמים ביניהם היטב. שחקנים מהשורה עלולים להתבלבל בין מצבים בהם הם מראים Count לבין מצבים בהם הם משחקים Smith Echo.
לו היו במזרח JT43♦
גם אם יש לו QJ4♥ אסור לו לזרוק את ה-T♦ או את ה-J♦. כמו שלמדנו בפוסטים קודמים, כמעט תמיד לא מסמנים במחיר של לקיחות.הכרוז זוכה בדומם ב-K♦ מזרח משחק את ה-4♦ ממשיך ב-♦ קטן ל-Q♦ שבידו. מזרח שם את ה-3♦. מערב אינו משרת כשמשוחק ה-♦ השלישי מיד הכרוז ל-A♦ בדומם. מזרח מניח את ה-T♦ עכשיו עובר הכרוז לסדרה אחרת. מערב מבין ששותפו מעוניין בחזרה ב-♥ קטן.
הוא גם מבין ששותפו מחזיק ב-J♦ ולכן הכרוז לא שיחק קלף נוסף בסדרה מהדומם.
מה היה קורה לו מזרח לא היה מעוניין בחזרה ב-♥ קטן?
נניח שמזרח מחזיק ב-J64♥.מזרח היה זורק בפעם הראשונה את ה- 3♦ ובפעם השנייה את ה-4♦.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה